Festivalul I.L.Caragiale

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, a organizat, în perioada 28 iunie – 14 septembrie, cea de-a III-a editie a Festivalului “Bucurestii lui Caragiale”, dedicata sarbatoririi a 555 de ani de atestare documentara a Capitalei.

Festivalul a debutat sambata, 28 iunie la ora 18.00, cu doua parade, respectiv cea a Circului de Stat Globus, care a pornit din piata Natiunile Unite, catre Centrul Istoric, si cea a Teatrului Masca, aceasta avand ca punct de plecare Strada Franceza.

Punctul de întalnire al celor doua parade a fost intersectia strazilor Stavropoleos cu Postei, în spatele Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR). La fel ca anul trecut, în fiecare zi, pe scena amplasata în Centrul Istoric, pe strada Franceza numarul 10 si la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian au avut loc spectacole de teatru de comedie, clasic si modern, teatru de revista, music-hall si stand up comedy, precum si de varietati muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier si muzica Mariei Tanase pana la opereta si muzica clasica.

RPG s-a alaturat acestui festival, asigurand paza si protectia evenimentului, insotind atat fanfarele, grupurile de artisti, actori, cantareti cat si reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti. Evenimentul a fost unul ce a trezit interesul nu numai al bucurestenilor, de a afla istoria orasului ce era candva numit ,,Micul Paris”.